Студентите пред Plevenutre.bg: Каним Слави, защото не е облечен в партийна окраска, а е насочен към младите хора

Срещата е със студенти, но може всеки да присъства, уточниха организаторите

Както вече писахме, на 16 февруари Слави Трифонов и екипът му ще се срещнат със студентите в Плевен. По инициатива на студентите на Медицински университет - Плевен, Студентски съвет организираха среща-дискусия, към която вече има сериозен интерес. За по-малко от 24 часа над 400 души са потвърдили присъствието си на създаденото събитие във Фейсбук. Срещата е със студенти, но може всеки да присъства, уточниха организаторите.

Plevenutre.bg се свърза със Звездина Горанова от Студентски съвет за повече подробности.

"Инициативата и желанието дойде от страна на студентите. Ние сме Студентски съвет и по закон защитаваме правата и интересите на обучаващите се. И щом волята на колегите е да има такава среща, ние я изпълнихме. Срещата стана реалност, след като изпратихме писмо-покана до Слави Трифонов и екипа на шоуто и отговорът беше положителен. В отговор на коментарите, че това е политически проект и т.н. ние сме спокойни, защото виждаме, че не е облечен в партийна окраска, а е насочен към младите хора. Няма да се проведе и на територията на университета", сподели Звездина Горанова.

"Разглеждаме го като трибуна и възможност за студентите да коментираме това, което ни вълнува в държавата, това което не ни харесва, бъдещето си и да заявим гражданска позиция. Да покажем, че не сме апатични и че можем да предложим алтернатива на статуквото", допълни тя.