Виртуозите Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев ще подкрепят Международния фестивал на китарата Плевен 2016

Тази година се разширява конкурсната програма

Вече са ясни датите за второто издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2016. Събитието ще се проведе от 30 ноември до 4 декември. Предвидени са 4 фестивални вечери, като до момента са потвърдили участие „Акустик Трио 3000“, съставено от виртуозите Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев. Трима големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок-история. Всеки от тях е номер едно. Всеки свири в престижна формация. Гради своята солистична кариера. Има своята роля в живота и в историята на музиката.

Освен тях плевенската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на Герхард Райхенбах – Германия. Китарист, който в момента безспорно се нарежда на едно от челните места в света на класическата китара. Трио в състав Георги Василев – преподавател в Швейцария, Боян Дойчев – Варна, доц. Стела Динкова – Пловдив отново ще зарадват родната публика с концерт-изненада.

Тази година се разширява конкурсната програма, като приоритет за развитие ще са категориите –„Класическа китара“, „Акустична Китара“ и „Китара и Глас“. Те ще са с международно участие. Целта на екипа на фестивала тази година e да бъдат привлечени професионални изпълнители в сферата на класическата, рок и джаз китарата.

За всички фенове на фестивала екипът на сдружение „Изкуството до мен“ създаде специална страница, към която могат да се абонират и винаги първи да научават подробности, свързани със събитието. Месец преди фестивала ще се проведе томбола с всички абонирани. Победителите ще получат билети за концертите, автографи от изпълнителите и още много награди, информираха организаторите.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"