162 фирми се включват в Международното изложение за пчеларство

Наградата за най-добър пчелар е осигурена от Областния управител на Плевен Ралица Добрева

"Евродепутатът Мария Габриел, Председателят на НС Цецка Цачева и министърът на земеделието и храните Десислава Танева потвърдиха, че ще присъстват на откриването на XIV Международно изложение – договаряне Пчеларство – Плевен 2016”. Това съобщи на съвместна пресконференция с организаторите на форума Областният управител на Плевен Ралица Добрева. Тя изтъкна, че подкрепата от такова високо ниво "легитимира" голямата значимост на изложението както в национален, така и в международен план.

Първата инициатива в съпътстващата програма, веднага след официалното откриване на изложението, е Националната конференция "Пчеларският сектор в България –Пътят напред”. Неин организатор е евродепутатът Мария Габриел – зам.председател на групата в ЕНП и ръководител на българската делегация в групата на ЕНП в ЕП.

В тазгодишното издание на Пчеларство-Плевен 2016 ще вземат участие 162 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия. Наградата за най – добър пчелар отново е осигурена от патрона на събитието Областния управител на Плевен Ралица Добрева, информират от Областна администрация - Плевен.

Напомняме, че изложението ще продължи от 11-14 февруари.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен