Мария Габриел организира в Плевен Национална конференция "Пчеларският сектор в България: Пътят напред"

Официален гост ще бъде министърът на земеделието и храните Десислава Танева

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел организира в Плевен Национална конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред“. Форумът се осъществява по инициатива на Сдружение "Клуб на пчеларите №1 в България” с подкрепата на в-к „Пчела и кошер” и домакинството на Областен пчеларски съюз – гр. Плевен. Официален гост ще бъде министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По покана на Мария Габриел, ключови оратори в конференцията ще бъдат Етиен Брюно, Председател на научната комисия на Апимондия |"Пчеларски технологии и качества", Председател на Работната група „Мед” на Европейската асоциация на земеделските производители COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман, Заместник-председател на Баварската асоциация на пчеларите (Германия), Д-р Петер Козмус, Асоциация на пчеларите в Словения, Ръководител на развъдна програма за Карниолски пчели (Словения) и Станислав Яс, Член на борда на Финландската асоциация на пчеларите (Финландия). Те ще представят опита на своите държави в структурирането на пчеларските съюзи и предприеманите действия за справяне с предизвикателствата в пчеларския сектор.

В конференцията ще се включат представители на пчеларските организации от цялата страна. Основната цел е да се дискутират идеи и предложения за общо представителство в пчеларския сектор като гарант за успешно развитие на пчеларството.

Форумът ще се проведе на 11 февруари от 14:00 часа в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация – Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен