Наградиха 10-те най-добри спортисти на Спортното училище за 2015 г.

Tържествената церемония се състоя в зала "Катя Попова"

Спортно училище „Георги Бенковски” - Плевен награди с плакети най-добри спортисти на училището за изминалата 2015 година. Награди бяха връчени и на техните треньори, отличени бяха и млади перспективни състезатели. За първа годна бе връчено и отличие „Спорт, знание, победа“. На тържествената церемония, състояла се в зала „Катя Попова”, присъства и председателят на ОбС - Плевен Мартин Митев. Събитието уважиха и олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова, народният представител Владислав Николов, съветниците на министъра на спорта - Цветан Антов и Дочко Дочев, областният управител Ралица Добрева, представители на Община Плевен, председатели на спортни клубове, изявени спортисти.

Тържествената церемония по връчването на наградите започна с поздравление от директора на училището Вилма Великова и поздравителен адрес от името на министъра на спорта Красен Кралев. С поздрав към възпитаниците на Спортно училище - Плевен се обърна и председателят на ОбС - Плевен Мартин Митев. „Изключително съм радостен, че имам възможност да стана част от вашия празник. Убеден съм, че голяма част от вас в годините ще се развият като елитни български спортисти и с постиженията си ще разнасят славата на България и на Плевен по целия свят. Искам да си обещаете само едно – независимо от постигнатите успехи, от купите и медалите, които дай боже всеки един от вас получи, никога да не забравяте от къде сте тръгнали. Да не забравяте вашите учители, които са дали сърцето и душата си, за да може вие да постигнете тези успехи. След всеки спечелен медал, след всяка една грамота – върнете се в Спортно училище - Плевен и се похвалете на своите учители и треньори“, обърна се към младите спортисти Мартин Митев и им пожела успех и на Добър час. Председателят на ОбС - Плевен връчи наградата за най-добър спортист на 2015-та на Габриела Горанова – карате, с треньор Десислава Лачовска.

Десетката за най-добрите спортисти на училището за 2015-та е в състав:

1.Ивет Горанова – карате, треньор Десислава Лачовска

2.Матилда Ангелова – лека атлетика с треньор Георги Гетов

3.Яна Копчева – лека атлетика, с треньор Галя Николова

4. Иво Илиев –  борба, с треньор Петър Антов

5.Йордан Попов – лека атлетика, с треньор Ваня Вълкова

6.Габриела Горанова – карате, с треньор Десислава Лачовска

7.Александър Стефанов – скок на батут

8.Станислав Цанов – карате, с треньор Десислава Лачовска

9.Браян Пейчев – лека атлетика, с треньор Георги Гетов

10.Мартин Симеонов – гребане, с треньор Олга Ленкова

Треньор на 2015 г. стана Десислава Лачовска – карате. Отборът по футбол – юноши до 17 г., с треньор Цветомир Младенов спечелиха отличието за Отбор на годината. Наградени бяха и перспективни спортисти на Спортното училище. Това са: Емил Емилов – гребане, Ивон Христова – спортна акробатика, Лидия Борисова – лека атлетика, Николай Дзедзов – борба, Павел Челестинов – футбол и Цветан Сирашки – борба.

За първи път тази година беше връчено и отличието „Спорт, знание, победа” за успешна реализация в спорта, науката и в благотворителната дейност спрямо децата в неравностойно положение. Носител на приза е Мариана Костова – треньор по волейбол и вдъхновител на прекрасната идея и на всички волейболистки от 9 и 10 клас. За принос и популяризиране името на училището наградите са за: Виктория Георгиева – лека атлетика, Петър Тодоров – карате, Борис Недялков – лека атлетика,  Никола Георгиев – лека атлетика.