Михаил Христов: Вдъхновение съм за много хора и това е моята движеща сила

Параолимпиецът се готви за Гран При в Дубай през март

Параолимпиецът Михаил Христов гостува в предаването "Епизод" нa BiT TV, където разкри какво му предстои през тази година. Сърцатият спортист от Плевен е насочил вниманието си към Гран При Дубай през март. След това в програмата му се задава Европейско първенство в Италия, а през септември е Параолимпиадата в Рио.

"При нас условията са такива, че първите 12 в света отиват в Рио. Засега съм 9-ти. Надявам се в Дубай да се кача с още 3-4 позиции нагоре и да затвърдя участието си за игрите в Рио", сподели плевенчанинът. Той тренира от понеделник до събота, понякога по два пъти на ден в рамките на шест часа. "Доста време от съзнателния ми живот мина по стадионите", не крие Мишо.

"Вдъхновение съм за много хора, това е и моята движеща сила. Човек има нужда да се доказва. Аз също имам нужда да се доказвам. Някои се доказват пред себе си, аз го правя и за мен, и за хората. Научих се да следвам тази линия. Когато започнах да се занимавам със спорт, единствената движеща сила бях самият аз. Но след като видях колко хора се радват на моите постижения, те ми вдъхнаха допълнителна увереност", призна параолимпиецът.

Михаил допълни, че при инцидент, какъвто той е преживял, човек може да приеме ролята на жертва или да направи друг избор. "Често срещам хора в подобно на моето състояние и виждам, че това, което правя наистина е доста различно от нормалното. Хората го казват и аз наистина почнах да вярвам на това нещо - че правя нещо изключително и нещо, което се среща рядко", сподели още Михаил.