Международното изложение "Пчеларство – Плевен 2016" отваря врати днес

В тазгодишното издание ще вземат участие 162 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия

Пчелари от цялата страна се събират в Плевен да обсъдят иновациите в бранша на 14-ото международно изложение "Пчеларство-Плевен 2016", което започва днес и ще продължи до 14 февруари. Както вече писахме, събитието е под патронажа на земеделското министерство, областния управител на Плевен Ралица Добрева и общината. Организатори са "Партнерс Експо" ООД, Областният пчеларски съюз и националните пчеларски браншови организации.

На откриването в 10.00 часа в търговски център "Мания Тауър" ще присъстват евродепутатът Мария Габриел, председателят на парламента Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Георг Спартански. Поканени са и евродепутати от комисията по пчеларство към Европарламента.

Програмата за деня предвижда представяне на Националната програма по пчеларство - настоящия и новия период 2017/2019 г. Лекцията ще е на Кирилка Янина, началник сектор "Пчеларство, мляко, интервенции" към ДФ "Земеделие". Заложена е и конференция по пчеларство, организирана от евродепутата Мария Габриел.

На 12 и 13 февруари ще се състои презентацията на пчеларски фирми, нови технологии в бранша и интересни практики на работа в чужбина, като специално внимание ще се обърне и на темата за биологичното пчеларство.

В тазгодишното издание на "Пчеларство-Плевен 2016" ще вземат участие 162 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия. Наградата за най – добър пчелар отново е осигурена от патрона на събитието Областния управител на Плевен Ралица Добрева, информират от Областна администрация - Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен