Министър Танева в Плевен: Надявам се, че чрез подобни събития ще успеем да постигнем единение в бранша

Проведе се Националната конференция "Пчеларският сектор в България - Пътят напред", организирана от евродепутата Мария Габриел

Министър Десислава Танева взе участие в Националната конференция „Пчеларският сектор в България - Пътят напред“, организирана от евродепутата Мария Габриел.

Танева изрази надежда, че чрез подобни събития ще успее да се постигне единение в бранша, за да се приложат модели, които да доведат до по-високи доходи на стопаните. Пред участниците министърът заяви, че през тази и следващата година, чрез Държавен фонд „Земеделие“, ще бъдат предложени и допълнителни мерки, част от новата Програма за развитие на селските райони, които да стимулират създаването и функционирането на такива модели за петгодишен период.

Танева поздрави всички, които участват в тази конференция, и Мария Габриел, като инициатор за нея. Министърът благодари за присъствието на чуждестранните гости и допълни, че ще се радва общността в България също да види как функционира секторът в тези страни и Европа.

Преди конференцията министър Десислава Танева се срещна със служители на Областната служба по земеделие в града. "Получих добри предложения от тях за облекчаване на административната дейност. Това ще помогне за по-добра координация между институциите в системата на МЗХ", сподели министър Танева.