"Вазовци" станаха част от програмата "Научи се да караш ски"

Четвъртокласниците получиха медали и грамоти

Ученици от четвърти клас при СОУ "Иван Вазов", гр. Плевен участваха за втора година в проекта "Научи се да караш ски", информираха от школото на своя официален сайт. Тази година 60 четвъртокласника се обучаваха в ски курорта "Беклемето" в две групи. Програмата е съвместна инициатива на Българска федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, Мтел, Министерството на образованието и науката, чрез Регионалния инспекторат – Плевен.

Ръководството на СОУ "Иван Вазов" смята, че тази програма развива двигателни навици, кара децата да спортуват, да бъдат по-активни, да мислят за здравето си. Затова то за поредна година се включва в проекта "Научи се да караш ски".

От 8 до 11 февруари ученици от 4а, 4б, 4в, 4г класове станаха любители на белия ски спорт. В продължение на четири дни в ски зоната на Национален парк "Централен Балкан" четвъртокласниците усърдно тренираха. Децата се обучаваха безплатно в рамките на 20 часа за 4 дни.

Най-добрите са били наградени официално от директора на СОУ "Иван Вазов" Димитър Митев, който присъства на състезанието по ски слалом. Имало е грамоти и медали за най-добрите. По инициатива на родителите са осигурени и предметни награди.

Собствениците на ски съоръженията правят възможно да се случват хубави неща при инициативата "Научи се да караш ски". Организаторите и ентусиастите на програмата доказват, че тя има бъдеще, защото всичко се прави в името на децата.