Красен Кралев и Стефка Костадинова със съболезнователни писма до близките на Трифон Иванов

Припомнят невероятното му мъжество и железен характер на терена и в живота

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изказа съболезнования по повод кончината на големия български футболист от близкото минало Трифон Иванов.

  ДО
  РОДНИНИТЕ И
  БЛИЗКИТЕ НА
  ТРИФОН ИВАНОВ
  УВАЖАЕМИ РОДНИНИ И БЛИЗКИ НА
  ТРИФОН ИВАНОВ,

С голяма скръб приех вестта за кончината на легендарния български защитник Трифон Иванов!  

Неговият живот бе отдаден изцяло на футбола. Направи блестяща кариера и неизменно се превръщаше в любимец на феновете на отборите, за които играеше. Записа 77 мача и 6 гола за националния ни тим и беше с огромна заслуга за четвъртото ни място в света по време на незабравимото американско лято на 1994 г.!

Трифон беше еталон за игра в защита - борбен, мъжествен и всеотдаен. Издигаше и бранеше смело авторитета на родния футбол, не само като играч, но и като деятел и ръководител на зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Сигурен съм, че в момента милиони фенове скърбят за човека и футболиста Трифон Иванов.

Поклон пред светлата му памет!

  КРАСЕН КРАЛЕВ,
  МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
  13 февруари 2016 г.И Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати съболезнователно писмо до близките на именития ни футболист Трифон Иванов, който бе покосен от инфаркт. "Неговото име остава завинаги като един от златното поколение, донесло толкова много успехи и радост на нацията - се казва в писмото. -  В този труден момент изразяваме съчувствие към всички роднини, близки и приятели."

Поклонението пред една от най-големите личности в историята на българския футбол ще бъде на 17 февруари, сряда, от 13 часа в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Поклон пред паметта му!Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"