4 години затвор за опит за убийство при пиянска свада в село Ясен

На 25 ноември 2015 г. е получен сигнал за прободено лице в частен дом в местността "Лъката"

Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Б.А.М. за виновен в това, че на 24 ноември 2015 г.  опитал умишлено да умъртви И.А.К., поради което и e осъден на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим за изтърпяване на наложеното наказание.

На основание чл.59 ал.1 от НК съдът постановява времето, през което подсъдимия Б.А.М. е бил задържан под стража, считано от 25.11.2015 г. до привеждане на присъдата в изпълнение, да бъде приспаднато при изпълнение на наложеното наказание лишаване от свобода.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Случаят е от село Ясен, показва справка с бюлетина на МВР. На 25 ноември в 00:04 часа във 02 РУМВР - Плевен е получен сигнал през тел.112 за прободено лице в частен дом в местността "Лъката" в село Ясен. Тогава 24-годишен е установен и задържан за опит на убийство. Пострадалият – 19-годишен, е настанен за лечение в Плевенска болница, където му е направена животоспасяваща операция. Инцидентът е станал след злоупотреба с алкохол в дома на жертвата и извършителя. На място са извършени огледи, претърсвания и изземане на биологични следи за лабораторно изследване. Иззети са три броя ножове.