Смъртта на стриптизьора Карлос: Убийство или инцидент?

В рамките на назначена по делото тройна съдебно – медицинска експертиза предстои да бъде изяснена точната причина

Илко Илиев от Перник твърди, че миналия петък неговият приятел и бизнес партньор Кирил Димитров-Карлос е бил убит. В същото време обаче разследващите се съмняват във версията и смятат, че може да става въпрос за инцидент.

Илко Илиев и една от танцьорките, която е била с Кирил Димитров в Плевен, разказаха в "Часът на Милен Цветков" това, което те знаят по случая.

"Карлос е бил пийнал. Танцуваше си, забавляваше се. Качи се на сцената, бутна бутилки. Винаги си е бил такъв. При което залита и се хваща за въпросния бивш боксьор, който се извърта и с кроше го удря в областта на слепоочието. Карлос даже не е паднал на земята, хората около него са го хванали. Тъкмо бях влязъл в България и комуникирах с една от танцьорките. 30 минути след това констатираха смъртта му и говорих с лекаря по телефона", разказа Илко Илиев. "През деня бях в Плевен. Направиха две експертизи, според които имало мозъчен кръвоизлив, мозъчна смърт и след това спира сърцето му", допълни той.

Припомняме, че предварителните заключения на съдебните медици, извършили първоначалния оглед на починалото лице са за смърт настъпила вследствие на причинена черепно- мозъчна травма. В рамките на назначена по делото тройна съдебно – медицинска експертиза предстои да бъде изяснена точната причинно-следствена връзка между претърпяните от пострадалия травматични увреждания и настъпилия смъртен изход.

49-годишен плевенчанин бе привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа