Министър Кралев: Не виждам никаква пречка за създаването на Висша лига

„Ще бъдат поканени отбори с финансова стабилност"

Спортният министър на България- Красен Кралев заяви пред  „Тема спорт", че няма никакви пречки за създаването на Висша лига. Кралев смята, че УЕФА не би стопирала тази идея, тъй като само Изпълкомът на БФС има право да определя формата на първенството.

Министърът добави, че по въпросния проект работят Павел Колев от футболния съюз и Атанас Караиванов от ПФЛ. Припомняме, че последният още преди няколко дни анонсира създаването на Висшата лига, в която участие със сигурност ще вземе и грандът ЦСКА.

"Има възможност да бъдат поканени отбори с финансова стабилност, които да се включат в първенството. Работи се по проект и ако се приеме от Изпълкома, смятам, че може да се окаже удачен", каза Кралев.

"Не би трябвало да има причина за спиране от страна на УЕФА. Единственият орган, който може да създава наредби и да определя формата на първенството, е Изпълнителният комитет. Така че никаква пречка не виждам в това нещо. Ако всичко е документално изпипано, може и това лято да стане. По проекта в момента работят Павел Колев (от БФС) и Атанас Караиванов (от ПФЛ)", добави министърът.