Представят военния екшън "На педя от земята" с плевенчанина Цветомир Ангелов през март (Видео)

Плевенският актьор си партнира в новия филм на Максим Генчев с "малкия Левски"

На 12 март в кино "Люмиер” ще се състои премиерата на новия военен екшън на режисьора на "Дякон Левски" - Максим Генчев. "На педя от земята" ще бъде представен в програмата на 20-ия София Филм Фест.

Генчев се довери на плевенчанина Веселин Плачков за главната роля в "Дякон Левски", а сега е избрал друг наш съгражданин - Цветомир Ангелов-Цуки.

Припомняме, че Ангелов изпълни ролята на Панайот Хитов в лентата за Апостола, която предизвика голям интерес и бурни дискусии. Цуки може да се похвали с роли в две чужди кинопродукции, като дори си е партнирал с Антонио Бандерас в "Automata". Другият му опит на световна сцена е в израелски филм за 12-те апостоли, където изиграва Симон Зилот. Снимките били в България и Йордания. Участвал е и в "Шменти капели" на Влади Въргала, а за мнозина може би е познат и от хумористчиното шоу "Аламинут". Ангелов е имал епизодични появи също така в сериалите "Революция Z", "Недадените", "Четвъртата власт", "Столичани в повече", "Под прикритие " и "Забранена любов".

Inches from the Ground-trailer from Amrita Art on Vimeo.

Действието в "На педя от земята" се развива през 50-те години на миналия век в Народна република България. На една разпасана гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, пристига нов командир със семейството си. Синът му е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенантът бързо въдворява желязна дисциплина, но още на следващия ден в заставата започват да се случват потресаващи убийства...