Роберт Петров: През последния месец се случиха доста позитивни неща в Спартак

"Целите са да изградим гръбнака на тима и да имаме основа за следващия сезон", заяви наставникът

"През последният месец се случиха доста позитивни неща. Адмирации за момчетата, които въпреки трудностите се стараеха през целия подготвителен период. Сега мога да кажа, че вече съм доволен", заяви треньорът на Спартак Роберт Петров в интервю за Sportal.bg.

Наставникът на плевенчани допълва, че тимът не е готов на 100 процента за старта на пролетния дял на шампионата в "Б" група заради закъснялата подготовката и физически играчите не са на нужното ниво.

"Игрово също изоставаме, защото времето ни притисна. Както казах сега градим отбора. Въпреки това вярвам, че момчетата ще стиснат зъби и с показаното до момента старание ще изиграем първите мачове от първенството. Целите са да изградим гръбнака на тима. Да се получи необходимата спойка във всички линии. Направим ли го, ще имаме основата за следващия сезон, когато целта ни ще бъде да се изкачим в "А" група", казва младият специалист.

Припомняме, че тази събота Спартак гостува на Септември в Симитли. Зимната пауза пък бе време за тотални промени в клуба. От началото на годината има ново ръководство. Почти изцяло бе подменен съставът на представителния тим. Корекции имаше и в спортно-техническият щаб.

"Няма лесни мачове. Всички ще са тежки, защото съперниците се хвърлят на всяка цена да спечелят. Спартак е в средата на класирането, но гарантирам, че от началото до края навсякъде ще играем за победа", обеща Роберт Петров.