Децата от ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен казаха "НЕ" на тормоза в училище

Животът

24-02-2016, 15:47

Снимка:

ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 години затвор грозят бащата, набил двама ученици в Плевен

Арестуваха бащата бияч, криел се в хотел

Учениците подготвиха постери и поставиха значки на реверите си

Всяка година последната сряда на мeсец февруари е известна като "Ден на борбата с тормоза в училище". На този ден участниците са помолени да носят розово, за да изявят своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

"Учениците от ОУ "Д-р Петър Берон" подкрепиха тази инициатива, показаха, че не искат тормозът да съществува в нашето училище", информираха от школото.

Учениците от ІІІ "а" клас с класен ръководител Геновева Иванова поставиха розови лентички, а учениците от ПИГ V и VІ клас с ръководител Теменужка Решовска подготвиха постери и поставиха значки на реверите си.

За пръв път "Денят на розовата фланелка" е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които се обличат в розово, за да покажат своята позиция за неприемане на тормоза в училище.

При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, облечен с розово поло, като го докарали до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. Днес хиляди училища по целия свят и милиони ученици отбелязват последната сряда на месец февруари като Ден за борба с тормоза в училище. За пръв път Денят на розовата фланелка в България се отбелязва през 2012 година.