И в ОУ "Антон Страшимиров" - Бoхот отбелязаха Деня за борба с тормоза в училище

Учители и ученици подкрепиха инициативата

И в ОУ "Антон Страшимиров" в село Бoхот отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище. Днес пред малчуганите бе представена презентация, касаещи формите на насилие и начините, по които да бъде потърсена помощ. Всяко едно от децата получи и символа на инициативата – хартиена розова мини-фланелка.

Всичко започва като протест срещу инцидент станал в училище в канадска провинция Нова Скотия. Това събитие е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърт и Травис Прайс. При откриване на учебната година през септември 2007г. в тяхното училище група от по-голeмите ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище с розово поло. На следващия ден тези двама ученици са решили да се организират да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче. Тази тяхна инициатива бързо става популярна и сред учениците от други училища.

"Ние подкрепяме тази инициатива и показваме, че не искаме тормоза да съществува в нашето училище", заявиха от ОУ "Антон Страшимиров".