НУ "Христо Ботев" участва в състезанието "Spelling Bee 2016"

Катрин Нинова и Теодор Цветков се класират за регионалното състезание в Ловеч през март

Катрин Нинова се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език "Spelling Bee", което се проведе днес в НУ "Христо Ботев” – гр. Плевен. Катрин Нинова спелува правилно думата puzzel и победи Теодор Цветков, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват puzzel, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие- КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English- Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково