Бърканичков прониза Етър, но силите на Ювентус (Малчика) не стигнаха за изненада

"Болярите" изковаха поредна победа по пътя към "Б" група

Пролетният полусезон на Северозападната "В" група бе открит от тимовете на Ювентус (Малчика) и Етър (Велико Търново). Двубоят на стадион "Георги Кърчев" в плевенското село не поднесе изненада и "болярите" си тръгнаха с гръмко 5:1.

Близо 200 зрители изгледаха срещата, която започна с тотален превес за гостите, които са водачи в класирането. Стефан Христов откри резултата в 12-ата минута за 0:1. До края на полувремето Етър изпуснаха още няколко възможности за увеличаване на резултата.

В 58-ата минута Ювентус стигна до корнер, след чието изпълнение лидерът в състава Светослав Бърканичков с параболичен удар в горния десен ъгъл изравни – 1:1. Радостта на Юве не трая дълго. В 62-ата минута Джихат Кямил отново изведе гостите, след като се разписа с плонж. В 68-ата и 76-ата Стефан Христов и Кямил вкараха вторите си попадения и така резултатът набъбна до 4:1. Точка на спора сложи Любо Генчев в 88-ата за 5:1 в полза на Етър.

Тимът от Малчика остава на 11-то място в подреждането с актив от 19 точки.

Утре е плевенското дерби от групата, в което един срещу друг ще се изправят съставите на Партизан (Червен бряг) и Вихър (Славяново). Гигант (Белене) приема Севлиево (Севлиево), а Левски 2007 гостува на Кариана (Ерден).