Родителите на убитатата Вероника: Болката не минава, става по-силна

Днес се навършва 1 година от убийството на студентката от Никопол

Днес се навършва 1 година от убийството на Вероника Здравкова от рецидивиста Илиян Здравков. "Ще минем по пътя, по който тя е била за последно жива", казаха родителите на мъртвото момиче в пряко включване от Никопол. "Болката не минава, става още по-силна. Една година Вероника е в нашите сърце, не може да се каже, че сме се излекували", заяви в "Тази неделя” почерненият баща Трайко Трайков.

Тази вечер семейството и приятелите на Вероника ще извървят пътя, по който тя за последно е вървяла преди да бъде нападната от рецидивиста Илиян Здравков и ще се съберат на лобното й място, където посадиха дръвче. Студентката беше убита в района на гарата, прибирайки се от работа.

"Тъй като преди една година не можахме да бъдем с нея, за да я спасим от жестокото убийство, затова сега решихме да направим това", обясни баща й Трайчо Трайков. "Дано успеем да върнем една година назад и да успеем да я спасим”, добави той със сълзи на очи.

Според Трайков, законите у нас дават права на виновните, а невинните биват незащитени. "Той се е разпореждал изцяло с живота на дъщеря ми по време на убийството. Диктувал е положението... В съда пак той диктуваше положението, защото направи самопризнания и оттам му се дава възможност за намаляване на присъдата", обясни той за убиеца.

Въпреки 30-годишната присъда за Здравков, семейството продължава да настоява за доживотна без право на замяна.