Красен Кралев: В момента обсъждаме Висшата лига с БФС

Проектът ще бъде представен на президентите и собствениците на клубове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори пред медиите във връзка със създаването на Висша лига във футбола ни.

"Ако искат съвет от мен за Висшата лига - ще го дам. Ако поискат помощ от нас - ще я получат. Основната задача пред БФС и най-вече Изпълкома е така да подредят нещата, че да излезем от ситуацията, в която се намира българското първенство в момента. Обсъждаме Висшата лига с БФС, не сме спрели да общуваме. И очаквам до седмица да бъдем готови с проекта. След което той ще бъде представен на президентите и собствениците на футболни клубове, които да се запознаят в детайли. А след това ще го дискутираме и публично.

Защо като се каже "държавата", се има предвид само "пари"? Някои ни казват: "Не ни давайте акъл, дайте ни пари". Държавата може да по­могне със създаването на на­редби и правила и като цяло с изготвянето на проекта за Висша лига. И където можем, ще помогнем със спортната структура в градовете. Но в същото време не може да се очаква от държавата да поеме ангажимент за изграждане­то на всички стадиони. Сумите са много големи, а и доста голяма част от клубовете са взели съоръженията на концесия с ангажимент да правят инвестиции в тях. Така че нека не се чака всичко да дойде от държавата", каза Кралев.