Спартак (Плевен) с нищожни шансове за Висшата лига

Планирана е сбирка на всички клубове от "А", "Б" и "В" групите относно рестарта на родния футбол

Рестартът на футбола в България, както го обявиха част от ръководителите и представителите на държавата, ще започне около 22 март. За тази дата е планирана сбирка на всички клубове от "А", "Б" и "В" групите, съобщи "Блиц Спорт. На срещата ще бъдат изложени два или три проекта за бъдещата Висша лига, чието създаване се смята за сигурно.

В сряда бе проведена работна среща между президента на БФС и министъра на спорта Красен Кралев. На нея присъстваха още футболни хора.

"Няма значение името на отбора. Трябва да се фокусираме върху критериите - всеки един клуб трябва да притежава всичко - квалифицирани треньор, Про лиценз, добър терен, осветление и т.н.", коментира Йордан Лечков. "За мен трябва да се даде шанс на всеки един отбор, стига да отговаря на критериите. Смятам, че водещо трябва да бъде наличието на добър терен и осветление на стадионите, на които тепърва ще се играят мачове. Повече от 25 години държавата се е оттеглила като орган, който се грижи за спорта и очакваме това да се промени.", допълни героят от САЩ 94.

Фактът, че на предстоящата сбирка са поканени всички клубове от "А", "Б" и "В" група поражда и мечтата да видим отново Спартак (Плевен) в елита. По всичко личи, че участието на тима в проекта ще се случи трудно предвид състоянието на базата, което от години е отчайващо. Точно инфраструктурата е най-сериозният проблем, който може да препъне осъщестявването на цялата идея.

По неофициални информации всичко върви към връщане на 16 отбора в елитната ни група, като това е почти окончателното решение. Идея­та е към сегашните 9 състава да бъдат по­канени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив София. Коментират се също Дунав, Етър, Ботев (Вра­ца) и един бургаски клуб.