Сигнал до Plevenutre.bg: Бездомни кучета нападат хора в Плевен

За това ни информира потърпевша плевенчанка

Глутница бездомни кучета нападат случайно преминаващи граждани в района на ул. "Рила" в Плевен. Сигналът бе подаден до Plevenutre.bg от пострадала наша читателка.

"На 3 март се прибирахме с детето ми, живеем в къща. От известно време в района върлува група от 4-5 кучета, тъй като някои от жителите там ги хранят. На няколко пъти им отправяхме забележки да не го правят, но резултат нямаше. Към 19.00 часа в четвъртък минавахме отново по ул. "Рила", прибирахме се от тържеството на Панорамата и кучетата ни излязоха озверели. Започнаха да лаят, а едно от тях посегна към чантата ми, захапа я и започна да я дърпа. Детето се разплака, а аз се развиках. Добре, че зад нас вървеше един мъж, който ни се притича на помощ и ги разгони", разказва Ивайла Любенова.

Жената твърди, че с нищо не са провокирали животните и това не е първият подобен случай. Имало и подадени жалби. Тя допълва, че когато са гладни, кучетата ставали свирепи и се нахвърляли върху всеки. Още по-притеснителното за нея е, че наблизо има детски парти клуб.

"Трябва ли нещо крайно да се случи за да се вземат някакви мерки?", пита нашата читателка.