Красимир Кондов е класиран първи в конкурса за главен художествен ръководител на Северняшкия

Той получи 148 от максималните 150 точки от комисията

Красимир Кондов е участникът в конкурса за главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”, класиран на първо място, сочат окончателните резултати след проведения днес втори етап на избора. Той получи 148 от максималните 150 точки от комисията в състав: председател - Стефка Григорова - началник-отдел „Култура” при Община Плевен; членове: проф. Милчо Василев - композитор, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, Анна Виденова - главен експерт в дирекция „Сценично изкуство и художествено образование” в Министерството на културата, и Владислав Сотиров - началник-отдел „Човешки ресурси” в местната администрация. Росен Маринов е класиран на второ място със 76 точки. Това информират от пресцентъра на общината.

Кандидатите за главен художествен ръководител бяха четирима, до втория етап - разглеждане на концепциите за развитие на Северняшкия ансамбъл и събеседване с участниците, бяха допуснати двама. В своята работа комисията оценява по следните критерии - защита на концепция, професионална компетентност, комуникационни способности.

След приключване на своята работа нейните членове предлагат на ВРИД директора на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” за главен художествен ръководител да бъде назначен Красимир Кондов съгласно резултатите от конкурса.

Красимир Кондов е завършил Висшия музикално-педагогически институт - Пловдив, по специалността „Народни инструменти и народно пеене”. Започва работа като учител в СОУ „Г. Бенковски” - Тетевен, впоследствие - в ЦРД - Плевен, а през 1994 г. е назначен след конкурс за преподавател по гайда, камерна музика, народен хор и народен оркестър в НУИ „П. Пипков” - Плевен.

От 1999 до 2002 г. е лектор по кавал и гайда в Националния дворец на децата - София, от 2002 до 2006 г. е делегиран преподавател на МОН в Болград, Украйна, след което работи в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Пордим, и отново в НУИ „П. Пипкoв”. От 2011 до 2015 г. за втори път е делегиран преподавател на МОН в Украйна. Красимир Кондов има над 30 записа като солист гайдар и над 250 аранжимента на солови песни, многогласни, вокални, камерни и инструментални произведения.