За първи път от близо 4 години насам Влади си върна усещането, че ходи (Видео)

Младият плевенчанин прекарал 25 минути в локомата и определил чувството като невероятно

За първи път от близо 4 години насам Влади Петров си спомни какво е усещането да ходиш. Това се случи по време на престоя му в болницата в Анкара, където е на възстановителни процедури, в които влиза използването на специално роботизирано устройство - локомат.

"Влади беше 25 минути в локомата и ни сподели, че за него чувството е невероятно! От почти 4 години усещането, че ходиш, пък макар и в робот. Стържещият звук, който се чува в клипа, е от триенето на шините в пътеката. За тези шини трябва да се направят специални обувки, с които лекарите са убедени, че Влади ще ходи по-добре .Макар и че не беше стъпил изцяло на пътеката с цялата си тежест, за нас това е голямо постижение и се надяваме, че действието на ботокса ще продължи и на по късен етап той ще може да ползва локомата пълноценно. Благодарим от сърце на всички вас, които дадохте подкрепата си за Влади и помогнахте да осъществим това пътуване!", споделиха родителите му.

Както вече писахме, те се прибират в събота. Битката за пълното възстановяване на Влади продължава, както и кампанията по набиране на средства.

"Преди да заминем за Турция, някъде прочетох, че годишно българите оставят в турски клиники повече от 300 милиона долара! И това само в Турция, ами в европейски, израелски и т.н. Мисля си за нашия случай, този робот едва ли струва повече от няколко милиона лева. Нима нашата държава не може да си позволи, поне един такъв робот? Тъжно ми е за това, че навсякъде във фейсбук, медии, преса е пълно с призиви за помощ, от хора като нас, който сме принудени едва ли не да просим милостиня и да се скитаме немили-недраги из чуждите страни. Чудя се с какво сме заслужили такова отношение от собственната си държава .Е... другите държави предлагат адекватни медицински услуги, а България само "РЕФОРМИ". Тъжно е нали?", коментира още майката на Влади - Жанет.

 

 

Публикувахте от Да помогнем заедно на Влади в 10 март 2016 г.