Михаил Христов подкрепи Стела Енева

Тя бе човекът, който ми вдъхна увереност и ме подкрепи в желанието ми да се занимавам професионално със спорт

Параолимпиецът Михаил Христов изказа своята категорична подкрепа към Стела Енева, след като по-рано днес бе съобщено, че е дала положителна допинг проба по време на световното първенство в Доха в края на октомври. Там тя стана шампионка в тласкането на гюле и вицешампионка в мятането на диск в категория F57. Случаят все още се разследва.

"Познавам Стела Енева от 6 години. Тя бе човекът, който ми вдъхна увереност и ме подкрепи в желанието ми да се занимавам професионално със спорт. Тя бе човекът, който ме впечатли със своята отдаденост, дисциплина и любов към професията и призванието си - да бъде професионален атлет и то най-добрата в това, което прави. Не съм медицинско лице, но уважавам правилата. Нашата професия изисква ежедневен прием на немалко хранителни добавки. И никой не е защитен от риска нещо някога да се обърка. За това, аз, Михаил Христов, заставам плътно до Стела. Световният шампион, който не веднъж е предизвиквал гордост у нас, нейните колеги и в сърцата на всички българи", коментира 24-годишният плевенчанин.

Самата Стела Енева е родена в Севлиево, но е израснала в Плевен. Тя е неколкократна спортистка номер 1 на България с увреждания.