Биячът от Спортното е готов да признае вина за случилото се на Околовръстното

Тримата агресори смятат, че са били провокирани, и съжаляват, че не са устояли

Задържаните за боя на Околовръстното са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата, ако тя разреши това. Това заяви пред bTV адвокат Мариана Тодорова. Тя изтъкна, че те са били провокирани и тримата изказват съжаление, че психически не са устояли на тази провокация. Задържаните обаче били готови да си понесат последствията въпреки тези обстоятелства.

Припомняме, че единият от агресорите - Христо Христов, който се вижда на клипа и удря с металната палка, е от Червен бряг и е кадър нa спортното училище в Плевен. Дори е бил награждаван за най-добър спортист на школото зa 2010 г. Имал е две челни места в състезанието за Купа България и Държавното първенство - старша възраст. 22-годишният Христо има във визитката си и 12-та позиция от участието си в Световното първенство по бокс за младежи. През 2012-та е направил отлична изява и на турнира "Странджа". Състезавал се е в категория до 75 килограма. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в Червен бряг.

Последната версия на бизнесмена Ивайло Борисов-Ториното гласи, че Христов е работил за него като... домакин и диетолог. Дейността му по договор била да пазарува и да изпълнява възложените му задачи.