Спартак подаде жалба срещу съдийството на Мустафа Шефкет в Бургас

"Случилото се не е смешно, а трагично", коментира босът на плевенчани Иван Динов

Веднага след края на мача с Нефтохимик в Бургас, завършил 1:1, плевенският Спартак подаде жалба срещу съдийството на Мустафа Шефкет, съобщава Sportal.bg.

"Досега загубихме три пъти и дори слязохме при изпадащите, но като виждах, че не играем добре нямаше как да прехвърлям вината на когото и да било, защото си беше в нас. Не съм от вчера във футбола и по принцип не коментирам съдийството. Но такова чудо не съм виждал. Държа да подчертая, че нямам нищо против Нефтохимик, защото те преследваха своята цел", коментира Динев.

"Реферът Мустафа Шефкет обаче нямаше мярка. През целия мач той гледаше само в посока на нашата врата. Постоянно накъсваше играта с измислени незначителни отсъждания и все в полза на съперника. Но това бе най-малкото. Имаше моменти, в които и бургаските фенове не вярваха на очите си от решенията му. През първото полувреме едва не счупиха краката на Даниел Васев, но само Шефкет не го забеляза. В 52-ата минута Григор Долапчиев излезе сам срещу вратаря, но бе проснат пред наказателното поле, а съдията вдигна само жълт картон. Минути по-късно спря наша голова атака с измислена засада. Накрая даде 4-минутно продължение, но след него … играта продължи. В 95,40 мин. свира фаул в центъра на домакините. След центрирането вратарят ни Димитър Пантев бе не само блокиран от двама съперници, но и ударен с лакет. Вместо фаул Шефкет отсъди корнер след който падна и изравнителния гол на Жеков в 96-ата минута", разказа босът на спартаклии.

"Случилото се не е смешно, а трагично. Дори в професионалния футбол клубовете трудно свързват двата края. Но когато се появи един като този самозабравил се съдия, положението вече става критично", завърши афектираният спонсор на плевенчани Иван Динов пред спортното издание.