Цецка Цачева: Създава се организация за съдействие на командировани българи в Брюксел

Председателят на Народното събрание осъди остро терористичните актове

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева осъди остро терористичните актове в Брюксел и ги определи като недопустимо насилие спрямо невинни граждани. "Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, символ на която е белгийската столица", заяви председателят на парламента. Цецка Цачева е в Брюксел за участие в дебат в Комисията по външни работи на Европейския парламент.

"Чувството на тъга в този миг е споделено, днес повече от всякога трябва да бъдем убедени, че няма друга алтернатива за Европа, освен общата европейска солидарност:, подчерта председателят на Народното събрание. Според Цецка Цачева европейските държави заедно трябва да продължат още по-надеждно да охраняват своите граници. "Трябва да бъдем още по-безкомпромисни към предизвикателствата на днешния ден", добави тя.

Председателят на Народното събрание изрази своята съпричастност и искрени съболезнования към близките и роднините на жертвите и ранените при атентатите.

"Създава се организация да бъде оказавано съдействие на командировани български граждани в Брюксел. Събира се информация за хората, които е трябвало да летят днес или в следващите дни към България, за да се организира тяхното завръщане", уточни председателят на парламента. Цецка Цачева потвърди, че до момента няма данни за пострадали българи при терористичните актове в Брюксел.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е в постоянна връзка с министър-председателя Бойко Борисов и с българските евродепутати, съобщават от пресцентъра на НС.