Михаил Христов: Резултатът в Дубай ме амбицира още повече за предстоящото Европейско

Продължавам да се готвя за турнирите в България, които са едно страхотно контролно за по-важните стартове в чужбина

Както вече писахме, Михаил Христов завърши на трето място в скока на дължина в Гран При Дубай 2016 и спечели бронзов медал. Резултатът му бе 6,44 метра. Преди надпреварата в Дубай, в град Шарджа се проведе Международен турнир по лека атлетика, където Христов завърши втори в бягането на 100 метра с резултат 11,44 сек. и трети в дългия скок с резултат 6.03 м.

Параатлетът от Плевен се завърна в България и се съгласи да коментира представянето си специално за читателите на Plevenutre.bg.

"Турнирът беше на много високо ниво и събра над 700 атлета. За съжаление високата температура, която беше около 30 градуса, не ми позволи да се аклиматизирам на 100 процента. На първия турнир дадох резултат на скока доста под моето ниво, но за Гран При-то нещата тръгнаха добре. Реализирах резултат от 6.44 м. В последния опит направих минимален фаул и помолих съдиите да измерят опита като той беше 6.60 м.", разказа Мишо.

"За този етап от подготовката това е един страхотен резултат и ме мотивира за предстоящото европейско първенство в Италия, на което се надявам на отлично представяне. Италия е и последното място за определяне на 12-те състезатели в дисциплината за Игрите в Рио през септември. В момента съм паднал с позиция надолу - от 9-то на 10-то място", коментира Михаил.

"Продължавам да се готвя за турнирите в България, които са едно страхотно контролно за по-важните стартове в чужбина", допълни сърцатият спортист.