Представиха новите възможности за финансиране на инфраструктурни проекти на общините

Мисия

24-03-2016, 15:42

Снимка:

Областна администрация - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевен ще е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

Плевен бе домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

Днес в зала „Плевен“, в сградата на Областна администрация - Плевен се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието беше открито и ръководено от Ралица Добрева - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Плевен.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Министерския съвет, на Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД, както и представители на академичните среди. Представител на Министерския съвет представи информация за основните моменти в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове и отражението му върху финансирането и управлението на проекти. Пред членовете на Съвета беше представена информация относно опита и дейността на фонд ФЛАГ, както и новите възможности за финансиране на инфраструктурни проекти на общините в периода 2014-2020 г. чрез финансовите инструменти – Jessica, Фонд на фондовете и др.

На заседанието бяха обсъдени проблеми, възникнали при поддържане проводимостта на речните легла извън строителни граници и добива на инертни материали свързани с разпоредбите на Закон за изменение и допълнение на Закона за водите. Представител на Министерство на труда и социалната политика представи информация за планираните процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. съгласно Индикативната годишна работна програма за 2016 г. На заседанието бяха определени представители на РСР на СЗР за участие в Управляващия комитет по проект „Интегрирана транспортна стратегия в периода до 2030 г.” към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.