Големият Теодосий Спасов и "Балкански" ще зарадват плевенчани с концерт (Видео)

Плевен Лайф

29-03-2016, 13:00

Снимка:

Трио "Балкански"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Музикалната проява ще се състои на 14 май в Арт Център "Плевен"

Новият албум на Трио "Балкански" - "Оренда", ще бъде представен на 14 май в Арт Център "Плевен", информираха оттам. В концерта ще участват Теодосий Спасов - кавал, и тромпет, Иван Шопов - бас и електроника, Иво Христов - визия. За първи път ще бъде представен и новия видеоклип "Брат", осъществен от "Addminimal Creative Studio". Авторите обещават неповторимо преживяване от звук и визия.

След огромния успех на "Кукер", създателите на "Балкански" Иво Христов и Иван Шопов представят новия си студиен албум "Оренда". Официално като съавтор за новия проект към тях се присъединява и уникалният музикант, известен като "кавалджията на планетата" Теодосий Спасов.

В някои от композициите техни гости са неповторимата Янка Рупкина, изпълнителят на традициония инструмент уд - Хайг Язджиян от Армения, пианистът Милен Киров и гайдарят Иван Георгиев. Резултатът е 10 композиции, обединяващи в себе си традиционен фолклор и модерен електронен звук - мост между миналото и настоящето.

Самият Иво Христов споделя: "За нас е чест и привилегия, че Теодосий повярва в това, което правим, и мисля, че заедно сме един прекрасен екип."