Скоро в Плевен ще има паметник на Емил Димитров

Кметът приветства идеята на ПП АБВ за събиране на средства

Георг Спартански обеща да се ангажира с поставянето на паметник на Емил Димитров в града. Кметът на Плевен ще инициира събиране на средства за изработката на монумента чрез дарения от граждани и фирми.

"През годините имаше различни идеи за поставяне в Плевен на паметник на Емил Димитров, какъвто той наистина заслужава. Мисля, че е време да се заемем сериозно с реализация на идеята в центъра да има паметник на един от най-големите плевенчани, прославил не само града ни, но и България. В този смисъл, приветствам идеята на ПП АБВ за събиране на средства за паметник, ще се включа с личен ангажимент за събирането на средства чрез дарения от граждани и фирми", заяви кметът Георг Спартански, цитиран от пресцентъра на общината.

"Нека направим така, че идеята да се реализира на практика, усилията в тази насока трябва да бъдат подкрепени както от ръководството на общината, така и от всички останали институции и организации. Защото тук не става дума за нищо друго, освен за увековечаване на паметта на един от най-големите плевенчани”, отбеляза Спартански..