Запознайте се с Маринела и Магдалена - плевенските победители от конкурса "Европейско междучасие"

Учителите ни вдъхновяват да се стремим към успехи и да се изграждаме като личности

Магдалена Минкова от СОУ "Иван Вазов" и Маринела Йорданова от ГПЧЕ бяха плевенските победители в конкурса "Европейско междучасие" за 2015/2016 г. 28 ученици от 23 училища в цялата страна пътуваха до Европейския парламент, където евродепутатът Светослав Малинов бе техен домакин. 

Ето какво споделиха плевенските ученици за официалната страница на Светослав Малинов във Фейсбук по повод инициативата му, която е в подкрепа на гражданското образование в България.

"По улиците на Плевен можеш да срещнеш много лъчезарни и позитивни хора, които те зареждат с енергия. Плевен е градът, където започва да се изковава свободата на България.", отбелязва Магдалена Минкова. "За мен България е кауза! Искам да реализирам мечтите си тук. Искам да стимулирам младите да останат и да се развиват в България, защото ние сме бъдещето на промяната", допълва ученичката от СОУ "Иван Вазов".

"Учителите ни вдъхновяват да се стремим към успехи и да се изграждаме като личности", казва Маринела Йорданова. Тя мечтае да има успешно бъдеще в сферата на литературата и някой ден да вземе Нобелова награда... за литература.