Комисар Стоян Стоянов даде старт на турнира по стрелба с пистолет

Първенците ще получат купи и грамоти

Както вече писахме, на 5 и 6 април Плевен е домакин на традиционния турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР. Надпреварата, която е в памет на Величко Величков, бе официално открита днес от заместник-директора на ОДМВР комисар Стоян Стоянов, който пожела високи спортни резултати.

Състезанията се провеждат в спортния комплекс на Областна дирекция на МВР – Плевен. Благодарение на успешното партньорство с Главната дирекция на испанската полиция, в града ни през 2004 година бе открит първият в Република България модерен специализиран учебен център. Неговото изграждане бе поредно доказателство за целите, амбициите и волята за повишаване на стандартите в професионалната подготовка на полицейските служители. Оборудването на съвременния стрелбищен комплекс бе в рамките на проект “Създаване на единна система за оценка, квалификация и развитие на човешките ресурси в Министерството на вътрешните работи”, финансиран по Програмата ФАР на Европейската комисия, припомнят от пресцентъра на плевенската полиция.

На откриването на турнирa днес специални гости бяха Валери Величков – син на Величко Величков и главен инспектор Атанас Кършев – от Министерство на младежта и спорта за Плевен и Ловеч.

В състезанието участват отбори от различни структурни подразделения на МВР и Министерство на правосъдието. Първенците ще получат купи и грамоти.