Никаква яснота около бъдещето на "Б" група

Все още не е ясно колко клуба ще изпадат, което допълнително може да утежни ситуацията на Спартак

Дилемата около развитието на елитното ни първенство, остави на заден план бъдещето на "Б" група. Поради този факт, голяма част от шефовете на втородивизионните ни тимове са останали изключително недоволни от проведената вчера среща с БФС, съобщават от „Блиц".

Четирима различни представители на БФС са казали четири различни неща за това, което ще се случва с втория ешалон този и следващия сезон. От БФС все още нямат ясно колко клуба ще изпадат от "Б" група - дали три отбора плюс втория отбор на Литекс или четири отбора плюс ловчанлии.

Отделно исканата банкова гаранция и минимален бюджет са непосилни за повечето от клубовете, които пък искат да участват в бъдещата Висша лига. Има идея за новите клубове във новосформираното първенство да има банкова гаранция от 1,2 милиона лева и минимален бюджет от 2 милиона лева. Все пак всички клубове от "Б" група имат право да подготвят документацията и да кандидатстват за участие в бъдещото първенство.

Припомняме, че зам.-кметът в ресор "Младежки дейности, спорт и туризъм" Иван Кюлджийски бе сред поканените на срещата като представител на Спартак (Плевен). В момента тимът заема 13-то място в подреждането и е с реална опасност да изпадне в аматьорския футбол.