131 бакалаври и магистри от Медицинския университет получиха дипломите си

Официален гост на церемонията бе Ренцо Пегораро - професор по биоетика в Университет Падуа, Италия

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев присъства днес на тържествената промоция на бакалаври и магистри от специалностите на Факултет „Обществено здраве” при Медицински университет - Плевен. Церемонията се състоя в зала „Магнум“ на Втора клинична база „Проф.д-р М.Ганчев“. Това информират от пресцентъра на ОбС-Плевен.

На 7 април - Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България, 131 дипломанти от четири специалности на Факултета получиха официално дипломите си.

Тържествената церемония в зала „Магнум“ започна с посрещане на академичното ръководство на вуза, след което с поздрав към присъстващите се обърна ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов.

"За съжаление посрещаме днешния празник на здравния работник на фона на лекарски протести и недоволство срещу поредния опит за здравна реформа. Бих искал да пожелая на всички колеги, ангажирани с тази толкова благородна професия, силен дух и търпение. Уверявам ви, че ние - лекарите и пациентите, не сме два срещуположни лагера. Останете все така отзивчиви към страданието на хората и непреклонни към сериозните предизвикателства, с които ежедневно се сблъсквате. Да дариш живот, да спасиш човек, да полагаш грижи за болния – това е мисия”, каза в приветствието си проф. д-р Томов.

Поздравителен адрес към дипломантите бе поднесен и от председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

"Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод Тържествената промоция на дипломантите от Факултет „Обществено здраве“. Емблемата възпитаник на Медицински университет - Плевен е едновременно награда и огромно задължение. Помнете, че професията ви е въпрос на чест, призвание и отдаденост. Пожелавам на всички дипломанти от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име здраве, енергия и удовлетвореност от благородната професия, която сте избрали!“, се казва в поздравлението на Мартин Митев.

Официален гост на церемонията бе проф. Ренцо Пегораро - професор по биоетика в Университет Падуа, Италия, присъстваха и представители на плевенски институции.

Своите дипломи днес получиха 22-ма бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, Випуск 2015; 12 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, Випуск 2015; 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, Випуск 2016; 47 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, Випуск 2015 и 2016 и 25 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ - Випуск 2016.