Общинският съвет на Плевен се събира за извънредна сесия заради парите за спорта

Очаква се ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм" да оттегли своето предложение

Общинският съвет на Плевен се събира за извънредна сесия днес от 9,00 часа. Предварителният дневен ред включва една единствена точка - разпределение на средствата в група "Физическа култура и спорт” през 2016 г. Вносител на предложението е председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Припомняме, че в края на март Общински съвет - Плевен не прие нито едно от двете внесени предложения за разпределение на средствата в група "Физическа култура и спорт“ за 2016 година. Гласуваната сума в размер общо на 195 000 лв. трябваше да бъде разпределена между 30 спортни клуба в общината, кандидатстващи и оценени по предварително изготвени правила. Toва информират от пресцентъра на ОбС-Плевен.

На заседанието на Общинския съвет на практика бяха разгледани две предложения в тази връзка – това на Общинската администрация и предложение от Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм", което бе представено допълнително на сесията. Различното при второто бе в частта за средствата, предвидени за баскетболен клуб Спартак - сумата за клуба е завишена от 50 000 лв. на 65 000 лв.. Допълнителните 15 000 са за сметка на парите на някои от другите клубове, което предизвика тяхното недоволство.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"