Прокуратурата издаде европейска заповед за арест на убиеца на Цвети, Влади и Ники

Той вече е обявен за международно издирване, а заповедта за арест е изпратена в МВР и ВКС

Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието Хуриет Сюлейманов, съобщи говорителят на държавното обвинение Кирил Петров, цитиран от "Дарик". Циганинът без книжка получи от Върховния касационен съд окончателна присъда от 15 години затвор за това, че на 5 май 2014 г. уби в катастрофа край Луковит Владислав Горанов, Николай Менков и Цвети Таслакова от Плевен. Процесът срещу него се водеше задочно, тъй като той напусна пределите на страната още докато беше под домашен арест.

Сюлейманов вече е обявен за международно издирване, а заповедта за арест е изпратена в МВР и Върховна касационна прокуратура. С нея се запознават всички европейски служби за издирване.

При установяване на лицето, той ще бъде задържан в изпълнение на европейската заповед за арест, обясни Кирил Петров. Ако съдът в страната, в която той бъде хванат, прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове, Хуриет ще бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание.