Какво предстои на Спартак в битката за оцеляване?

Плевенчани се нуждаят спешно от точки, за да са спокойни за бъдещето си в професионалния футбол

Адвокатът по спортно право Георги Градев потвърди в предаването "Зона Спорт" плъзналата информация след срещата по проекта "Висша лига", че от Б група ще изпаднат 5 отбора - тези, които заемат местата от 13 до 16, както и Литекс 2. Всичко това означава, че положението на плевенския Спартак е повече от критично и угрозата догодина да играе във "В" група е още по-голяма.

В момента тимът и този на Добруджа делят 13-та и 14-та позиция с по 22 точки. Спартак ще гостува в Добрич в 29-ия кръг. Преди това пък предстои домакинство над друг конкурент в битката за оцеляване - Локомотив (Мездра), който е 15-ти. На последната позиция е Септември (Симитли).

Спасително на този етап се очертава 12-ото място, на което в момента е Лудогорец 2 с 25 точки. Предстоят още 7 кръга до края на шампионата и със сигурност ще има размествания, но пред Спартак се очертава наистина сериозна битка за оцеляване. Григор Долапчиев и компания все още не познават вкуса на успеха през тази пролет, но в събота ще имат шанс да смъкнат напрежението, ако вземат трите точки в домакинството над непретенциозния тим на Ботев (Гълъбово)

Ето какво предстои на Спартак до края на сезона:

24 кръг /16 април/ Спартак (Плевен)   -   Ботев (Гълъбово)
25 кръг /23 април/ Локомотив (ГО)   -   Спартак (Плевен)
25 кръг /30 април/ Спартак (Плевен)   -   Оборище (Панагюрище)
27 кръг /07 май/  Банско   -   Спартак (Плевен)
28 кръг /14 май/ Спартак (Плевен)   -   Локомотив 2012 (Мз)
29 кръг /21 май/ Добруджа   -   Спартак (Плевен)
30 кръг /28 май/ Спартак (Плевен)   -   Дунав

Класирането към момента

Снимка: football24.bg