Димитър Николов: Мини футболът в Плевен тепърва ще се гради и развива

Президентът на БАМФ-Плевен е получил покана да стане лидер на асоциацията в цяла Северозападна България

Димитър Николов е президент на асоциацията по мини футбол в Плевен. Също така е и лидер на плевенските фенове на Реал (Мадрид). Има собствен бизнес, който управлява сам и е изцяло отдаден на всичко, с което се занимава. Добавя, че има страхотно семейство, което му дава нужната сила да се справя с всички начинания.

Припомняме, че Плевен стана част от Българската асоциация по мини футбол през октомври 2015 г. Преди няколко седмици пък стартира новият сезон на "Шампионса лига" в града. Потърсихме Димитър Николов, за да ни разкаже повече за новото спортното начинание на Плевен.

Идеята

"Същността на мини футбола като цяло е да изпълнява същата роля като професионалния футбол, само че на малък терен. Това е и идеята на Българската асоциация по мини футбол, която през годините успешно развива структурата си в цялата страна. Дойде моментът, в който и нашият град ще полее основите. Да се надяваме, че ще го градим успешно и наши тимове ще представят Плевен достойно, борейки се в името на града", разказва Димитър Николов.

"Успешното ми провеждане на доста спортни събития и футболни турнири е било в полезрението на асоциацията, която миналата година официално ме покани да застана начело на листата в Плевен, а скоро получих и предложение да стана лидер на асоциацията в Северозападна България. Лично за мен това е чест и удоволствие, да бъда част от този екип, и с личните си умения и отдаденост да дам част от енергията си за развитието на мини футбола в Плевен. По този начин наистина полагаме основите, за да радваме хората в нашия град. Задачата ми е много трудна, но аз знам пътя, през който трябва да мина", допълва лидерът на БАМФ-Плевен.

Новият сезон на "Шампионска лига"

"Преди две седмици започна новият сезон на "Шампионска Лига" в Плевен, която към днешна дата върви повече от успешно и интригуващо. 8 отбора участват в местното първенство като срещите са изключително оспорвани и много приятелски. Това не е просто поредният футболен турнир, предлагаме много добър и качествен мини футбол. Тук е моментът да благодаря на всички мениджъри на отбори и всички състезатели, които са част от първенството. Заедно всички се забавляваме и играем футбол. Шапка им свалям, защото те са хората, които показват, че явно Плевен може и Плевен знае как да бъде част от обединението на цяла България", казва Димитър.

Бъдещето

"Предстоящите проекти тук ще се случат непосредствено след края на първенството. Подготвяме спортните събития: купата на асоциацията "Купа Плевен", както и новият проект "Неделна Лига". Всекидневно се сблъсквам с трудности и много пречки. Има много хора, които пречат и явно имат интерес да няма спорт в град Плевен. Постоянно обаче виждам усмивките и желанието на играчите, което ми дава силите да продължа да се боря.", споделя Николов.

"Надяваме се, че плевенският бизнес също ще ни обърне внимание, защото можем взаимно да сме си полезни. Отворени сме за сътрудничество и ще сме благодарни на всеки, който подпомогне развитието на мини футбола в Плевен. Ние от своя страна ще помогнем за рекламата на бизнеса. Такава е практиката на много места в страната. Вярвам, че ще вървим в правилната посока, стъпка по стъпка", отбелязва в заключение той.