Плевенският клуб по смесени бойни изкуства смени името си, но продължава с успехите

Целта на No Limitation е да вкара младите хора в залата, където да култивират своята енергия в правилна посока

Плевенският клуб по смесени бойни изкуства смени името си, но продължава с успехите, научи Plevenutre.bg. Ето какво се случва там през последните месеци.

"Смяната на името го решихме по няколко причини - старото беше "ММА Плевен", а новото е "No Limitation" (в превод - без ограничение). Причините за смяната се коренят в това, че в последно време станаха няколко скандала, които според нас рушат реномето на смесените бойни изкуства. Единият скандал е да го наречем чисто "политически" и повече не искам да задълбаваме в подробности, защото е грозно. А другото скандално е, че вече ако някой се сбие или направи простотия, медиите веднага го изкарват ММА боец. Та поради тези причини ние решихме да премахнем това трибуквено съчетание от името си", разказаха от треньорския щаб.

Плевенският клуб, освен на смесени правилници, изкарва състезатели и на други дисциплини като Граплинг и Сан Да, а и на основното му бойно изкуство, от чиято методика се ръководи в тренировките - Джийт Кун До (изкуството, създадено от Брус Ли).

"Решихме новото ни име да е No Limitation, защото нашето мото е да не си поставяме ограничение на нашите умения, както в бойните изкуства, така и в живота си. Ние винаги трябва да се стараем да се развиваме и да ставаме по-добри - както в бойните изкуства, така и в професията си и т.н.", допълват от клуба.

С цел да се развиват, треньорите и инструкторите редовно посещават семинари, в които учат нови неща, както в технически, така и в методически аспект. През февруари членове на клуба участваха на инструкторски семинар по Джийт Кун До с ГМ Любомир Йорданов, а през март месец на Джийт Кун До и Шутрестлинг семинар със Сифу Питър Нгуен. Редовно участват и на състезания, където тестват своите умения.

"Правилниците, на които участваме са основно три вида - Сан Да (това е правилник, комбиниращ удари със събаряния), Граплинг (правилник, който е съсредоточен върху боя на земя) и различни видове смесени правилници, където имаме възможност да тестваме уменията си от боя в стойка до боя на земя. На 9 април във Враца участвахме в аматьорското състезание по Шутфайтинг (това е вид смесено бойно изкуство). Състезанието беше организирано от Българска Шутфайтинг Федерация. Нашият клуб се включи със седем състезателя и успя да спечели 3 сребърни и 3 бронзови медала", споделиха още от клуба.

В момента в отбора протича обновяване, защото част от състезателите са станали студенти в други градове, където продължават своите тренировки в нови клубове.

"Ние обаче продължаваме да подпомагаме развитието на кръстосаното обучение в бойните изкуства, защото това е и нашата основна цел - да запалим колкото може повече млади хора по бойните изкуства, да ги вкараме в залата, където да култивират своята енергия в правилна посока и да развием спорта и тяхната целеустременост", обобщават от No Limitation.