Ето го новото предизвикателство пред "Звъника" в "Игра на хорове" (Видео)

"Nesanica" e една от последните песни на загиналия в катастрофа Тоше Проески

Както вече писахме, Евгени Димитров-Маестрото постави третата задача на участниците в "Игра на хорове", която се нарича "Балкански песни". Смесен хор "Звъника" ще се представи  на 22 април, петък, с "Nesanica" на македонския изпълнител Тоше Проески.

"Ние сме много доволни от журито и нямаме търпение да попеем следващото ни предизвикателство. Како са казали братята сърби - само напреде!", написаха от "Звъника" на официалната си страница във Фейсбук.

Песента "Nesanica" е реализирана през 2007-а година. Същата година, в която Тоше Проески намира смъртта си в катастрофа. Той загива едва 26-годишен край град Нова Градишка, Хърватия. Колата му се удря първо в движещ се камион пред него, а след това в страничната мантинела. Тоше е бил на седалката до шофьора (шофьор бил негов приятел, а на задната седалка е седяла мениджърката му) и е бил дълбоко заспал в момента на удара, така че не е усетил нищо. При удара си чупи трети шиен прешлен и загива на място.

Тоше Проески е сочен за най-популярния певец в родината си. Негова запазена марка е изразът "Ве сакам сите".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"