Михаил Христов ще е лектор на международна конференция в подкрепа на бъдещите лидери

На събитието ще участва и откривателят на таланти на ФК Милан до 2013 г.

Национална телевизия Bulgaria ON AIR и бизнес каналът Bloomberg TV Bulgaria ще изследват как образованието помага на младите хора да изградят лидерски качества и как компаниите откриват и развиват лидери по време на международна конференция на 11 май в столицата.

Събитието е част от поредицата "Образование и бизнес", но тази година то ще се фокусира върху "Бъдещите лидери". Участниците ще търсят отговори на ключови въпроси за цялото ни общестово - кои са лидерите на бъдещето, от които зависи развитието на България, как да ги разпознаем, как да стимулираме потенциала им и др.

Сред лекторите ще бъде параолимпиецът от Плевен Михаил Христов. Със своите три световни титли, подобрен европейски и световен рекорд на скок дължина, младият атлет даде сериозни поводи за гордост на родината ни през последните три години. Освен таланта си в спорта, успоредно Михал често изнася мотивационни лекции пред служители на фирми от световни брандове. Между предстоящото европейско първенство и Олимпиадата  в Рио де Жанейро през септември 2016, на световния шампион предстои и дипломиране в специалност "Право".

"Ако се вгледаме в себе си, ще намерим много грешки, но можем да намерим и скритата сила, скрити таланти, които не сме подозрали. Да се хванем за тях и да ги развиваме, вместо да чакаме на готово", казва Михаил Христов.

Сред лекторите на конференцията ще бъдат още Роберто Патраси (откривател на таланти, ФК Милан до 2013 г.), Джордж Харос (CEO People Solutions ICAP), проф. Анатолий Занковски (Руска академия на науките), Любомир Янчев (студент НБУ, предприемач) и други, съобщиха организаторите.