Екипът на "Българска история" засили националната гордост на плевенски ученици

Урокът по родолюбие се проведе в регионалната библиотека

Създателите на сайта "Българска история" проведоха открит урок по родолюбие в РБ "Христо Смирненски"-Плевен.

Учениците на Професионална гимназия по механоелектротехника-Плевен и г-жа Галя Петрова посетиха библиотеката, където ръководителят на bulgarianhistory.org Иван Кънчев и колегите му чрез мултимедия представи историята по един различен и интригуващ начин. Събитието засили националната гордост на учениците, възроди спомени за забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало, информират от гимназията.

Основна задача пред сдружение "Българска история" е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на сайт, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми, посветени на бележити лица и събития от родното минало, издаване на книги с историческа тематика, а от март 2016 и едноименно списание.

От създаването си до днес "Българска история" работи в посока опресняване на историческата памет. Екипът е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което са изключително важни за просперитета на един народ. "Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет е подрастващото поколение", казва от екипа на сдружението.