Обучават млекопроизводители и информират за нодуларен дерматит на среща в Плевен

Стопаните ще получат информация, както за сиmптоматиката, така и за мерките, които да предприемат

Днес в Плевен ще се проведе обучение на млекопроизводители и извънреден областен консултативен съвет по животновъдство. Инициативата има за цел повишаване информираността и практическите познания на фермерите в областта на ветеринарномедицинските изисквания към млечните ферми, хранене на животните, хуманно отношение, хигиена на добив, възможности за преработка и директни доставки на мляко и млечни продукти до крайния потребител.

На срещата ще бъде представен Планът за действие на България за укрепване на схемата за тестване на качеството на суровото краве мляко.

Заседанието на консултативния съвет ще се проведе след обучението с единствена точка в дневния ред запознаване със заболяването Заразен Нодуларен Дерматит. Стопаните ще получат информация, както за сиптоматиката, така и за мерките, които да предприемат.

На мероприятието ще присъстват представители на асоциации и организации на млекопроизводителите, които ще представят различните дейности в подкрепа на преодоляването на трудностите в млечния сектор и повишаване на качеството на суровото мляко.

Събитието ще се проведе от 14.00 до 17.00 часа в Институт по лозарство и винарство, ул. "Кала тепе" №1.