Георг Спартански: Състоянието на "Инжстрой" и "Тибор" е извънредно тежко

Сметките им са запорирани заради сериозни данъчни задължения

Сметките на общинските фирми "Инжстрой" и "Тибор" са запорирани заради сериозни данъчни задължения, заяви кметът Георг Спартански. Имам чувството, че дори умишлено да са водени към фалит от досегашните ръководства, резултатите нямаше да са толкова "сполучливи”, подчерта той.

Георг Спартански обяви, че промените в управлението на "Инжстрой ЕООД са регистрирани вече в Агенцията по вписванията, от няколко дни двамата нови съуправители инж. Йордан Богословов и инж. Пламен Петков официално са встъпили в длъжност и са го запознали със състоянието на фирмата. „Нещата са ужасяващи, мисля си, че Прокуратурата ще има доста работа там. На първо четене фактите показват, че фирмата е управлявана по безобразен начин и това е най-меката констатация, която мога да направя. Сключвани са безумни договори, задълженията са много тежки”, подчерта Спартански.

Всичко това обяснява и голямото изоставане в графика за текущ ремонт на улиците в Плевен за март и април. Планираните дейности са извършени на 40% до момента. „Това, че "Инжстрой" не са в график, е най-малкият проблем. Те ще влязат в график, стига фирмата да е жива”, каза още кметът на Община Плевен.

Не по-добро е състоянието и на "Тибор", допълни Георг Спартански. Той ще изчака резултатите от одита и официалните доклади и заключения, след което подробно ще коментира ситуацията с двете общински дружества. Това информират от пресцентъра на общината.