Млади учители обменят опит на форум

Животът

22-04-2016, 17:08

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е организирана от ОУ "Бачо Киро"

Заместник областният управител доц. Любомира Попова участва в двудневен форум за млади учители организиран от великотърновското основно училище „Бачо Киро”. Тя приветства младите педагози и им пожела успех в професията, която са избрали. 
В дискусиите се включиха повече от 50 учители от цялата страна. Със свои разработки в програмата участват и 19 от най-младите членове на колектива на търновското ОУ "Бачо Киро", които в края на 2015 г. се обединиха в "Сдружение за образователни инициативи 19". В рамките форума педагозите ще търсят отговори на редица важни теми, като "Що е то млад учител? Има ли го или да!?"; "На учителя с любов или…?", "Изгубени в превода" ли сме при "челния сблъсък" с училищната администрация, документация и прочие бюрокрация.", "Как се ходи с "Деца на море" или къде са ми "границите" и "раниците"?", "На кафе или на боксов мач с родителите?". 
Директорът на ОУ „Бачо Киро” Владимир Николов, каза че целта на срещата е младите ни учители да се срещнат със свои колеги от областта, да обменят опит и да се опознаят, защото те са си дали ясно сметка, че им предстоят редица предизвикателства, особено след въвеждането на новия Закон за училищното и предучилищното образование. 
Събитието се провежда със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието и Община Велико Търново. Участници в него са и представители на Министерство на образованието, Съюза на работодателите в системата на образованието в България, както и директори на училища от Великотърновска област. Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково