Задава се третото издание на инициативата "Плевен чете"

Младежи ГЕРБ – Плевен се включиха в кампанията "Книги за смет"

Във връзка с националните дни за почистване на България, Общинската структура на Младежи ГЕРБ Плевен се зае с почистване на междублокови пространства. Събраните пластмасови отпадъци, които бяха близо 20 кг бяха разменени за книги в кампанията на Екопак – "Книги за смет“, която се провежда в Плевен днес. Получиха 16 книги.

"Обикновено съхранението на отпадъци на сметища е скъпо, също така налага изграждането на нови и нови сметища или заводи за изгаряне, рециклирането е начин за намаляване на вредните емисии и замърсяването на почвата. За това тази инициатива е толкова полезна“, каза Йордан Грижов, общински ръководител на структурата.

Книгите, получени от събраните отпадъци, безразборно изхвърляни в нашия град, ще бъдат включени в друга благотворителна инициатива на Младежите на ГЕРБ Плевен, а именно "Плевен чете". На 21 май във връзка с предстоящия Ден на славянската писменост и култура, ще се проведе третото издание на инициативата, която цели да събере и дари книги. Големият интерес от страна на плевенчани към това събитие мотивира Младежи ГЕРБ – Плевен да я направят за пореден път и да доказват, че можем да сме полезни взаимно и да си помагаме един на друг.