Четвъртата задача в "Игра на хорове" се нарича "Български песни от Македония"

Смесен хор "Звъника" ще се представи с "Болен ми лежи Миле Попйорданов"

Евгени Димитров-Маестрото постави четвъртата задача на участниците в "Игра на хорове", която се нарича "Български песни от Македония". След като смесен хор "Звъника“" при Център за работа с деца, гр. Плевен, се представи в петък с "Nesanica" на македонския изпълнител Тоше Проески, сега възпитаниците на Иванка Делийска се готвят за изпълнение на песента "Болен ми лежи Миле Попйорданов.

Вокален ансамбъл "Фортисимо" към Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", гр. Бургас, ще изпълни "Назад, назад, моме Калино". Хор към Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев", гр. Котел, ще трябва да подготви "Йовано, Йованке". Мъжки хор "Свети Иван Рилски", гр. Дупница, ще се представи с "Кога зашумят шумите". Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ще изпълнява „Ах, къде е мойто либе".

Любопитна подробност е, че самият Слави Трифонов също е изпълявал песента "Болен ми лежи Миле Попйорданов". Записът е осъществен през 1996 г. и версията на Ку-ку бенд е включена в албума "Едно ферари с цвят червен".